Actueel

Stichting lezen en schrijven

 Dichter. Speciale uitgave in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven

Dichter. Speciale uitgave in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven

Er zijn in Nederland 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij kunnen hun kinderen niet helpen met huiswerk, de bijsluiter bij medicijnen niet lezen en geen sollicitatiebrief schrijven. Problemen stapelen zich makkelijk op. Veel laaggeletterde mensen hebben schulden, gezondheidsproblemen en kinderen groeien op in armoede. Deze speciale editie van DICHTER. gaat over het nut van taal en hoeveel plezier je er aan kunt hebben. Waarom het voor sommige mensen moeilijk is goed te leren lezen en schrijven. Hoe je kunt helpen en wat jij kunt doen. Een prachtig nummer. Voor iedereen die van taal houdt en weet wat de waarde van de tekens zijn.

Gedichten: Daniel Billiet, Annemarie van den Brink, Katelijne Brouwer, Frank Eerhart, Judy Elfferich, Simon van der Geest, Diet Groothuis, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Ineke Holzhaus, Mieke van Hooft, Smita James, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Joke van Leeuwen, Mariet Lems, Elle van Lieshout, Ank Mooren, Theo Olthuis, Erik van Os, Derek Otte, Kasper Peters, Fetze Pijlman, Iris Le Rütte, Kate Schlingemann, Kees Spiering, Ymkje Swart, Rian Visser, Linda Vogelesang en Bette Westera.

Illustraties: Job van Gelder, Ruth Hengeveld en Gemma de Waard illustreerden dit speciale nummer van DICHTER.

Dichter 'Tem de Tekens' kopen?

Bestel je eigen nummer eenvoudig en snel via plint.nl

Prentenboek Sneeuwwitje Efteling

 Prentenboek Efteling - Sneeuwwitje - Studio Monnikenwerk ©

Prentenboek Efteling - Sneeuwwitje - Studio Monnikenwerk ©

Zaterdag 9 juni werd het prentenboek over het sprookje van Sneeuwwitje voor het eerst voorgelezen in de Efteling. Door een kabouter natuurlijk. Want zo gaat dat.

Het boek: het bekende sprookje, met sterke link zoals het in het sprookjesbos van de Efteling wordt verbeeld. Prachtig gebonden, groot formaat, mooie kijkplaten.

Sneeuwwitje helemaal voor jezelf? Ze is te koop...

Samen met Esther Rosier, illustratrice en oud-stagiair bij Studio Monnikenwerk, hebben we dit sprookje tot leven gebracht. (En Sneeuwwitje ook weer). Te koop bij de boekhandel, in de winkels in de Efteling en natuurlijk via Bol.com

Kriebelig boek...

 De Tuinen van Ginder | Studio Monnikenwerk | Job van Gelder © 

De Tuinen van Ginder | Studio Monnikenwerk | Job van Gelder © 

De Tuinen van Ginder. In deze wonderlijke vertelling reis je door verschillende tuinen en ontmoet je een bonte stoet aan eigenaardige, maar herkenbare, kriebelbeestjes.

Rieks Veenker schreef ook al een eerder deel (destijds geïllustreerd door collega Coen Hamelink)

Humanitas

 Schets Humanitas | Studio Monnikenwerk | Job van Gelder © 

Schets Humanitas | Studio Monnikenwerk | Job van Gelder © 

Voor Humanitas hebben we de afgelopen tijd kunnen werken aan een heel fijne opdracht: een lees- en doeboek voor kinderen waarvan de vader in de gevangenis zit. Waar loop je allemaal tegenaan? Een boek om kinderen mee te nemen en te steunen in het proces van verlies, verdriet, boosheid, schaamte. En troost!

op WK Wereldreis met de Wereld Voetbal Atlas!

 Wereld Voetbal Atlas  | Studio Monnikenwerk | Job van Gelder ©

Wereld Voetbal Atlas  | Studio Monnikenwerk | Job van Gelder ©

Voor lezers én plaatjeskijkers maakten we met schrijver Gerard van Gemert een - al zeggen we het zelf - schitterende en uitgebreide atlas over voetbal.

Met vergeten grootheden waar je opa nog een shirtje van droeg tot en met hedendaagse godenzonen. Je reist aan de hand van voetbalkenner Gerard de hele wereld rond.

Het mooie is: in dit boek doet Nederland mee!

Honderden tekeningen, landkaarten en fantastische feiten. Te koop bij de boekhandel en bol.com

Wereld Voetbal Atlas
Uitgeverij Voetbal International Kids/Condor