Actueel

Doctor Dino speel- en knutselproducten

“Op avontuur met Doctor Dino!”

Speelgoed concept en verpakkingen

Puzzels, vakantieboek, bouwpakket, dino excavation kit…en nog veel meer. Allemaal in dit complete speelgoedconcept “Doctor Dino”. Studio Monnikenwerk leverde alle artwork, logo, een aantal speel-concepten en verpakkingen van alle speel- en knutselcadeaus.

Bijzondere keus, meneer de reus!

“Ik wilde graag een hapje eten…”

Een prentenboek om van te smullen

Ober en Chef-kok zien de zoveelste avond zonder klanten voorbij gaan…totdat er een heuse reus voor hun neus staat. Hebben ze wel voldoende te eten voor hem? Een verrassend verhaal met mooie kijkplaten. Wat heerlijk om te werken rondom de geweldig leuke tekst van de hand van Elle van Lieshout en Erik van Os.

Uitgeverij Rubinstein, december 2018

In de kelder staat een huis

Kaat woont (bijna) alleen in een kelder...

Kaat woont (bijna) alleen in een kelder...

Met fantasie ben je nooit alleen

De muis woont in de kelder van een gigantisch huis. Alleen en helemaal tevreden leeft ze in de warme kelder daar beneden. Daar beleeft ze honderd en één bijzondere avonturen maar altijd binnen dezelfde vier muren.

Studio Monnikenwerk maakt weer een prachtig prenten-, rijm- en voorleesboek met Mark Haayema! Uitgegeven bij Uitgeverij Rubinstein.

Voorstelling 'In de kelder staat een huis'

Het prentenboek ligt dit najaar in de kinderboekenwinkels en wordt ook aangeboden tijdens de theatertour van de voorstelling door Tg. Winterberg

Stichting lezen en schrijven

Dichter. Speciale uitgave in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven

Dichter. Speciale uitgave in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven

Er zijn in Nederland 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij kunnen hun kinderen niet helpen met huiswerk, de bijsluiter bij medicijnen niet lezen en geen sollicitatiebrief schrijven. Problemen stapelen zich makkelijk op. Veel laaggeletterde mensen hebben schulden, gezondheidsproblemen en kinderen groeien op in armoede. Deze speciale editie van DICHTER. gaat over het nut van taal en hoeveel plezier je er aan kunt hebben. Waarom het voor sommige mensen moeilijk is goed te leren lezen en schrijven. Hoe je kunt helpen en wat jij kunt doen. Een prachtig nummer. Voor iedereen die van taal houdt en weet wat de waarde van de tekens zijn.

Gedichten: Daniel Billiet, Annemarie van den Brink, Katelijne Brouwer, Frank Eerhart, Judy Elfferich, Simon van der Geest, Diet Groothuis, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Ineke Holzhaus, Mieke van Hooft, Smita James, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Joke van Leeuwen, Mariet Lems, Elle van Lieshout, Ank Mooren, Theo Olthuis, Erik van Os, Derek Otte, Kasper Peters, Fetze Pijlman, Iris Le Rütte, Kate Schlingemann, Kees Spiering, Ymkje Swart, Rian Visser, Linda Vogelesang en Bette Westera.

Illustraties: Job van Gelder, Ruth Hengeveld en Gemma de Waard illustreerden dit speciale nummer van DICHTER.

Dichter 'Tem de Tekens' kopen?

Bestel je eigen nummer eenvoudig en snel via plint.nl

Prentenboek Sneeuwwitje Efteling

Prentenboek Efteling - Sneeuwwitje - Studio Monnikenwerk ©

Prentenboek Efteling - Sneeuwwitje - Studio Monnikenwerk ©

Zaterdag 9 juni werd het prentenboek over het sprookje van Sneeuwwitje voor het eerst voorgelezen in de Efteling. Door een kabouter natuurlijk. Want zo gaat dat.

Het boek: het bekende sprookje, met sterke link zoals het in het sprookjesbos van de Efteling wordt verbeeld. Prachtig gebonden, groot formaat, mooie kijkplaten.

Sneeuwwitje helemaal voor jezelf? Ze is te koop...

Samen met Esther Rosier, illustratrice en oud-stagiair bij Studio Monnikenwerk, hebben we dit sprookje tot leven gebracht. (En Sneeuwwitje ook weer). Te koop bij de boekhandel, in de winkels in de Efteling en natuurlijk via Bol.com