Actueel

Stichting lezen en schrijven

Dichter. Speciale uitgave in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven

Dichter. Speciale uitgave in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven

Er zijn in Nederland 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij kunnen hun kinderen niet helpen met huiswerk, de bijsluiter bij medicijnen niet lezen en geen sollicitatiebrief schrijven. Problemen stapelen zich makkelijk op. Veel laaggeletterde mensen hebben schulden, gezondheidsproblemen en kinderen groeien op in armoede. Deze speciale editie van DICHTER. gaat over het nut van taal en hoeveel plezier je er aan kunt hebben. Waarom het voor sommige mensen moeilijk is goed te leren lezen en schrijven. Hoe je kunt helpen en wat jij kunt doen. Een prachtig nummer. Voor iedereen die van taal houdt en weet wat de waarde van de tekens zijn.

Gedichten: Daniel Billiet, Annemarie van den Brink, Katelijne Brouwer, Frank Eerhart, Judy Elfferich, Simon van der Geest, Diet Groothuis, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Ineke Holzhaus, Mieke van Hooft, Smita James, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Joke van Leeuwen, Mariet Lems, Elle van Lieshout, Ank Mooren, Theo Olthuis, Erik van Os, Derek Otte, Kasper Peters, Fetze Pijlman, Iris Le Rütte, Kate Schlingemann, Kees Spiering, Ymkje Swart, Rian Visser, Linda Vogelesang en Bette Westera.

Illustraties: Job van Gelder, Ruth Hengeveld en Gemma de Waard illustreerden dit speciale nummer van DICHTER.

Dichter 'Tem de Tekens' kopen?

Bestel je eigen nummer eenvoudig en snel via plint.nl