Over

Lekker sfeertje!

We hebben onze studio natuurlijk niet zomaar ‘Monnikenwerk’ genoemd. De ambachtelijkheid en precisie die van die naam uitgaat past goed bij ons werk.

Typerend voor wat we maken, is het gevoel voor detail, de aandacht voor materiaaluitdrukking. Vaak zachte kleuren en lijnen en een vleugje van vroeger. We geloven bovendien oprecht dat het plezier, de creativiteit, de aandacht en de zorgvuldigheid die voor ons werk en manier van denken zo typerend zijn, zijn weg naar de kijker vindt.

We hebben de ingrediënten in huis voor het overbrengen van kennis, verhalen en emotie.

Advies/Contact

Je wil met ons samenwerken of verkennen wat de mogelijkheden zijn? Maak een afspraak via dit contactformulier.

Wij zijn Studio Monnikenwerk.

We hebben ons gespecialiseerd in het produceren van creatief beeld voor topspelers in de wereld van marketing en communicatie, educatie, entertainment, publishing, advertising en loyalty.

We zijn een vertrouwde partner binnen educatieve projecten, waar we lesmateriaal vormgeven en voorzien van beeld (illustraties en animaties)

Daarnaast maken we met veel plezier en meer creatieve vrijheid elk jaar een aantal (prenten)boeken voor kinderen en hun (groot)ouders.


Creative content voor loyaliteitscampagnes

QrazyManiacs - figurines design

QrazyManiacs - figurines design

Samen met wereldspeler BrandLoyalty werkt Studio Monnikenwerk aan de creatieve invulling van (internationale) loyaliteitscampagnes voor kinderen. Binnen bestaande licenties zoals bijvoorbeeld Disney en Sanrio ontwerpen we nieuwe campagnes. Daarnaast ontwikkelen we voor BrandLoyalty ook eigen licenties (Stikeez, QrazyManiacs).

Key Visual Stikeez Markt

Key Visual Stikeez Markt

We zijn de partij die het concept en de beleefwereld creatief uitwerkt. Denk hierbij aan het ontwikkelen en productieklaar maken van een range van figurines, het maken van 3D mockups voor productie van de figurines, art-work voor POS-materiaal, animaties, design van verpakking en het mede ontwikkelen van artwork voor ondersteunende apps.

"Oooo, gullie bedoelt van die pupkes sparen bij de Lidl en de Appie?"
"Ja"

Storytelling

Om een boodschap afgeleverd te krijgen bij de beoogde ontvanger geloven we in een aantal onmisbare ingrediënten. Wat wij met ons werk toevoegen is emotie, betrokkenheid, avontuur, spanning en logica. Beeld en verhaal dat raakt, daardoor uitnodigt om mee te gaan in een avontuur, vol spanning en met een logische samenhang.

Skaar. Character uit 'De Typetuin'

Skaar. Character uit 'De Typetuin'

Bij de remake van online typecursus voor kinderen 'Typetuin' hebben we deze manier van storytelling succesvol ingezet. Route naar succes?

1. Kind wordt hoofdrolspeler, 2. lost met vrienden gaandeweg - 3. door oefenen - de educatieve puzzel op, 4. ontvangt onderweg creatieve beloning in de vorm van extra spellen, leert 5. spelenderwijs (maar volgens een bewezen methode) blind typen.

Oh, en ontvangt 6. diploma.

We ontwikkelden voor Typetuin.nl de verhaallijn voor de applicatie, de characters, diverse animaties en games.


Efteling

Conceptschets kostuum 'De Vijf Zintuigen'

Conceptschets kostuum 'De Vijf Zintuigen'

Al vanaf 2010 leveren we ontwerp en beeld voor de Efteling. Zo maakten met Uitgeverij Rubinstein inmiddels al 5 Gouden Boekjes rondom het sprookjesbos. De Gelaarsde Kat, Hans en Grietje, De Zes Dienaren, Doornroosje en De Nieuwe Kleren van de Keizer. We vernieuwen voorzichtig, maar altijd met een vriendelijke buiging naar Pieck.

Sneeuwwitje en de 7 dwergen - Unieboek | Spectrum - 2018

Sneeuwwitje en de 7 dwergen - Unieboek | Spectrum - 2018

De Gelaarsde Kat - Rubinstein - 2017

De Gelaarsde Kat - Rubinstein - 2017

Daarnaast maakten we al veel voor het park en de creatieve communicatie daar omheen. Zo is er het Efteling Alfabet: elke letter vertelt een klein verhaaltje over de Efteling. Maar ook verzorgden we alle beeld rondom een jubileum-website waarmee het 60-jarig bestaan van het park werd gevierd.

Het Efteling Alfabet in brochure

Het Efteling Alfabet in brochure

Studio Monnikenwerk

Studio Monnikenwerk is de Bossche illustratiestudio van Job van Gelder en Anne van Vucht. Twee creatieven met veel ervaring. Job combineert zijn grote verbeeldingskracht met het talent dat om te zetten in sterke, haalbare concepten. Daarnaast maakt hij elk jaar op eigen titel een aantal prentenboeken.

Anne begeleidt de projecten binnen de studio, verzorgt de planning en adviseert in het creatieve proces.

We werken met plezier samen met een hecht team van illustrators, animators en vormgevers.

Lekker sfeertje!

We zijn heel goed in het maken kijkplezier voor jong en oud. Typerend voor ons werk is het gevoel voor detail, aandacht voor materiaaluitdrukking, zachte kleuren en lijnen en een vleugje van vroeger. We geloven bovendien oprecht dat het plezier, creativiteit, aandacht en zorgvuldigheid die voor ons werk en manier van denken zo typerend is, de weg naar de kijker vindt. Waardevolle ingrediënten voor het overbrengen van kennis, verhalen en emotie.

Advies/Contact

Je wil met ons samenwerken of verkennen wat de mogelijkheden zijn. Bel met 06.1433 3193 (Job van Gelder) en maak een afspraak. Je kunt ook een bericht sturen via dit contactformulier.